Samsung Galaxy A73 5G İnceleme ! Alınır mı ?

 


   Herkese merhaba bu yazımızda sizlerle kısaca samsung a73 5g alınır mı ? sorusuna yanıt arayacağız. İyi okumalar.

 Öncelikle telefonumuzun kısaca özelliklerine değinecek olursak telefonumuzda super amoled FHD+ çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor. 120 hz ekran yenileme hızına sahip. Oyun performansınızı gayet üst düzeyde tutabilecek bir ekran kullanılmış.

  Bataryamıza bakacak olursak 5000 mah bir hacmi var. 25W hızlı şarj desteği ile geliyor. Rakiplerine göre düşük bir hızlı şarj desteği diyebiliriz. Ama samsungun çoğu telefonunda bu adaptörü kullandığınıda unutmamak gerekir. Tabiki son zamanlarda bazı firmaların çıkarttığı 240W hızlı şarj aletlerinide düşünürsek samsung için biraz geri kalmış diyebiliriz. 240W hızlı şarj desteği kullanan marka hangisi diye sorarsanız tabiki Oppo. Bilmeyen arkadaşlar için kısaca değineyim.

 Oppo geçtiğimiz aylarda supervooc adlı bir şarj sistemi çıkardı. 150 ve 240w hızlı şarj adaptörlerini tanıttı. Bu hızlı şarj adaptörleriyle batarya bomboşken yani %0 iken %100 e sadece 9 dk da çıkabiliyor. Tüm testleri yapıldı ve doğrulandı. Gerçekten yenilikçi bir teknoloji.

 Gelelim samsung a73 5g nin diğer özelliklerine.telefonda SD 778G işlemcisi kullanılmış. Bu işlemci ile hemen hemen tüm oyunları kasmadan donmadan yüksek grafiklerde oynayabilrisiniz.Antutu de 518 000 küsür puan almış bir işlemci. Bu puan 5G telefonlarında aman aman bir yükseklik olmasada 4,5G telefonların neredeyse 2,5-3 katı puana sahip.

 

 Kameramıza değinecek olursam 108 MP bir kameramız bulunuyor.OIS desteğimiz mevcut. Bu özelliğiyle kendine rakip çıkan birçok telefonu devre dışı bırakıyor.Ayrıca 12MP ekstra geniş açı, 5 MP macro 5 MP derinlik algısı kameralarımızda bulunuyor. 32 MP ön kameramız 4K 30 fps video çekebiliyor. Arka kameramızda aynı şekilde.

 163.7 mm boy, 76.1 mm en, 7.6 mm kalınlık, 181 gram ağırlığına sahip telefonumuz android 12 ile geliyor.Wifi 6 ve bluetooth 5.0 kullanıyor. Nluetooth 5.0 çok düşük yeni bir telefona göre ancak wifi 6 güzel bir seçim. Telefonumuzun fiyatı ise teknosa vatan gibi mağazalarda 10 999 TL. Kur durumuna ve yeni gelen telefonların pahalılığına bakrsak orta ile yüksek arasında ortaya daha yakın bir fiyatta diyebiliriz. 

  Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı yorum yaparak destek olmayı unutmayın. Sitemizin bildirimlerini açarak yeni yazımızdan haberdar olabilirsiniz. Görüşürüz :)



Google Plus'ta paylaş

About Web Name

    Yorumlar
    Facebook Yorumları

0 Yorumlar:

Yorum Gönder